Wat is er te doen?


De Markestee ligt in een landelijke omgeving temidden van prachtige natuurgebieden. ’s Avonds kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. U loopt zo tussen de weilanden door naar het Paasloër bos of pakt de fiets naar de Weerribben (5 km). Fiets- en wandelroutes zijn beschikbaar in de accommodatie. Vanuit de Markestee kunt u ook een rondje gaan skeeleren of hardlopen (www.runnersworldroutes.nl).

In het kleine dorpje Oldemarkt (1,5 km) zijn voorzieningen aanwezig als een supermarkt, warme bakker, snackbar, restaurant, Vivant Books & Gift shop, Kledingwinkel Romofashion, De Kleurslager, DA Drogisterij & Parfumerie Margo.

Weerribben

weekend-annemiek-en-fons-031
Op 8 kilometer afstand bevindt zich de ingang van Nationaal Park de Weerribben in Ossenzijl, met een natuuractiviteitencentrum, bezoekerscentrum en VVV. Van hieruit kunt u prachtige fiets-, wandel- en of kanotochten maken; ook diverse rondvaarten door de Weerribben starten vanaf het bezoekerscentrum.

Links:
www.waterreijk.nl
www.vvvweststellingwerf.nl
www.beleeffriesland.nl

Op een afstand van 15 min. met de auto vindt u het Drents-Friese Wold, het Kuinderbos en de Friese Meren. Volop gelegenheid om te wandelen, te fietsen en te varen.

Restaurants

Oldemarkt : Restaurant Het Hof van Holland op 1,5 km. ; een aanrader ook groot terras www.restauranthethof.nl
Wolvega : Het Lagerhuis. Turkse specialiteiten en heerlijke tapas. www.restaurant-lagerhuis.nl
De Blesse: Restaurant Pieter Poot ; ook diverse arrangementen/activiteiten
Paasloo: Restaurant “het Binnenhof
Steenwijk: Restaurant Rhodos Griekse specialiteiten.
Steenwijk: Restaurant Woody’s Grill- en vleesspecialiteiten

Verder zijn er diverse restaurants in Wolvega, Steenwijk, Ossenzijl en Blokzijl

In de omgeving zijn velerlei mogelijkheden voor uitstapjes en dagtrips. Zie voor een uitgebreide lijst de pagina “Tips voor uitjes”.